Ernst van Ee Hit 'm Hard

HELLOÏSE – Anthology 6CD box

De release van de 6-CD HELLOISE ANTHOLOGY BOX is een unieke gebeurtenis in de Nederlandse hard en heavy rock geschiedenis. Voor het eerst zijn alle relevante wapenfeiten van deze Rotterdamse band samen gebracht in een fraai verpakte box met een stortvloed aan bonussongs, unieke foto’s en andere memorabele attributen. En het is voor het eerst dat er van zo’n release in het harde genre sprake is in Nederland.

De presentatie is op zaterdag 12 november op de Mega Platen en CD Beurs in de Jaarbeurs te Utrecht, waar de band aanwezig is voor een signeer sessie. Vanaf begin oktober is zijn de tracks en artwork digitaal beschikbaar voor review. De band is beschikbaar voor interviews. 

Er zijn maar weinig Nederlandse rockbands die in aanmerkingen komen voor een zes cd’s tellende Anthology Box. De meeste bands in het genre hebben simpelweg niet genoeg albums geproduceerd. Helloïse is de uitzondering op de regel.

Vanaf hun ontstaan in 1984 tot het laatste optreden in 2013 heeft Helloïse in de Nederlandse rockgeschiedenis een rol van betekenis gespeeld. Stan Verbraak (zang), Arjan Boogerds (gitaar), Ben Blaauw (gitaar), Marchell Remeeus (bas) en Ernst van Ee (drums) hadden met Highway Chile, Lemming en Zebra al de nodige ervaring opgedaan. Anthology laat horen waar de combinatie van hun creatieve talenten toe heeft geleid.

Alle regulier verschenen Helloïse albums zijn in deze box vertegenwoordigd: COSMOGONYPOLARITYA TIME & A PLACE FOR EVERYTHING en FATA MORGANA, stuk voor stuk uitgebreid met bonustracks. Het toetje wordt gevormd door cd’s vijf en zes, samengebundeld onder de titel ETERNITY. Cd vijf herbergt de demo-opnamen uit de jaren 1984, 1986 en 1997. Dat alleen al is iets om je vingers bij af te likken. Cd zes bevat een door producer Oscar Holleman (Within Temptation, Ayreon, Krezip) uitgevoerde remix van POLARITY, getiteld POLARITY 2.0, aangevuld met vier door Sascha Paeth (Avantasia, Rhapsody, Epica, Kamelot) gemixte tracks die de band in een later stadium heeft opgenomen, maar die nooit eerder zijn verschenen. Tot nu.

De release van de 6-CD HELLOÏSE ANTHOLOGY BOX is een unieke gebeurtenis in de Nederlandse hardrockgeschiedenis. Voor het eerst zijn alle relevante wapenfeiten van deze Rotterdamse band samengebracht in een fraai verpakte box, met een stortvloed aan bonussongs, unieke foto’s en andere memorabele attributen. 88 Songs maar liefst, goed voor zes en half uur vertier. Een must voor fans vande band en liefhebbers van melodieuze hardrock in het algemeen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.